Blaaskapel de Dwarsliggers 10 jaar

18-05-2023

Op 1 februari 2013 is blaaskapel de Dwarsliggers uit Schiedam opgericht. De leden kwamen uit een andere Schiedamse muziekvereniging die er mee op hielden.
In een zeer korte tijd hadden wij ons opgericht, kleding aangeschaft en nog leden erbij gekregen en toen was op 2 februari al direct ons eerste optreden tijdens het Bloasfest van de Rietzeilers.
Fantastisch dat we al zo snel daar stonden en wat een leuke avond was het!

Daarna volgden al snel nieuwe optredens.
We werden al snel herkend met onze groen-geel-rode
tuinbroeken en gele polo´s!
Optredens bij de carnaval en in winkelcentra.
Ook de Roparun op de Coolsingel was een leuk optreden.

Inmiddels hadden wij genoeg gerepeteerd en nieuwe nummers toegevoegd dat wij ook gingen deelnemen aan de festivals. Eerst in de leutklasse en later ook in de wedstrijdklasse.
In november verschenen wij als pietenband om diversen intochten vrolijk op te luisteren met ons sint-repertoire. Waarna we doorgingen met het kerst-repertoire. Hiermee ware we binnen een jaar breed inzetbaar.

Een hoogtepunt was ook een optreden bij Danny de Munk in het De La Mar theater in Amsterdam.
Wij mochten daar een nummer spelen en de rest kijken. Was een dagje uit met zijn allen.

De festivalblokjes werden uitgebreid met allerlei choreografiepasjes en attributen. Ons meest bekende blokje was toch wel de Love Scene. Waar een boot werd gemaakt, opblaastelefoon en -pop werd meegenomen en zelf een hart wat kon breken. De eerste keren konden we bijna niet spelen van het lachen.

In 2017, na 4 jaar de tuinbroeken was het weer tijd voor een nieuwe outfit. Hiervoor is gekozen een donkerblauwe broek, rood shirt en wit overhemd. Daarnaast werden we ook gevraagd bij premières, zoals de première van de musical Allstars waar wij in het Luxor theater mochten spelen.

Wilt u nog even nagenieten van onze afgelopen 10 jaar beleef het nog even met dit filmpje met leuke foto's https://www.facebook.com/DeDwarsliggers/videos/701282718314348

Inmiddels is het 2023 en wat hebben we al veel mooie optredens mogen doen voor ons enthousiaste publiek. En nu kijken we naar de toekomst.

Inmiddels komt deze week al weer een nieuwe outfit binnen! Deze zomer te zien bij onze optredens. Wordt er ook al hard gewerkt aan een Kerstoutfit. Ook dit houden we nog even als verrassing.

Dit jaar ook voor het eerst ons festival blokje uitbesteed aan een externe arrangeur, Rob Balfoort. Hier gaan wij hard mee aan de slag de komende weken.

En zijn wij een nauwe samenwerking aangegaan met carnavalsvereniging de Rietzeilers.

Dus druk met onze toekomst! Hopelijk komen we u een keer tegen bij onze vele optredens.

Muzikale groetjes,

Blaaskapel de Dwarsliggers